ACTUEEL

MEI CONCERT KAMERKOOR TOURDION

PetrusBasiliek Boxmeer

Zondag 28 mei 15.30 uur

 

Op zondag 28 mei geeft het Venlose kamerkoor Tourdion onder leiding van Jan Egberink  een concert in de St. Petrusbasiliek Boxmeer. Centraal in dit concert staat de eeuwenoude hymne Ave Maris Stella, welke sinds haar ontstaan een belangrijke rol heeft gespeeld in de katholieke liturgie. Josquin des Prez (1450/55-1521), een van de grootste componisten uit de muziekgeschiedenis heeft deze hymne gekozen als uitgangspunt voor zijn Missa Ave Maris Stella. Naast Josquin hebben ook andere componisten  de tekst en de melodie van het Ave Maris Stella bewerkt tot eigen composities:  onder anderen Hassler (1564-1612), Charpentier (1635-1704) en Monteverdi (1567-1643). Ook deze werken  zijn in het concert van Tourdion te beluisteren. 
Het  Gamba Consort Maastricht en het Blazersensemble Zephyrus  met medewerking van  Gerard Doumen  verzorgen de instrumentale begeleiding. Zij bespelen  authentieke instrumenten uit de Renaissance zoals gamba, dulciaan, blokfluit en zink. De bezoeker krijgt  tijdens dit concert oude muziek te horen  die tegenwoordig in deze regio  niet vaak  te beluisteren is.

Dit concert wordt u aan geboden doorKarmelkring Boxmeer. De toegang is vrij.Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten wordt zeer op prijs gesteld en is welkom.

 

Het gehele programma-overzicht van 2016-2017 kunt u hier lezen.