KARMELKRING

Meditatieve wandeling: Het levensverhaal van Franciscus van Assisi
 
Data:
25-04-2017
16-05-2017
30-05-2017
Dag(deel):Dinsdagavond
Tijd:19.45 uur -21.30 uur
Begeleiding:Mieke van Baal
Kosten: 3,00

Meditatieve wandeling in de tuin van het Karmelklooster: Het levensverhaal van Franciscus van Assisi - met zeven haltes/ zeven kruispunten op zijn levensweg

Door in stilte te wandelen, word je ontvankelijk voor de natuur om je heen. Door in stilte te zijn, sta je open voor inspiratie. Door niet constant te denken, maar je aandacht te richten op je ademhaling - komen antwoorden die je zoekt - vanzelf in je op.
Al wandelend in de kloostertuin zal ik vertellen over de zeven haltes/ zeven kruispunten in het leven van Franciscus van Assisi. Franciscus is een van de populairste heiligen van de christelijke wereld. Hij werd in 1181 in het Italiaanse stadje Assisi geboren. Hedendaagse rituelen en gebruiken vinden hun oorsprong in hem. Hij is de bedenker geweest van de eerste kerststal met mensen en levende dieren. Hij was verbonden met heel de natuur. Dierendag wordt niet voor niets op zijn naamdag gehouden. Hij maakte een belangrijke keuze in zijn leven; hij gaf zijn rijkdommen op - om in armoede te kunnen leven. Hij preekte voor alles wat door God geschapen is. Belangeloos ging hij met mensen om. Ooggetuigen, zoals zijn medebroeder Thomas van Celano, zeggen van hem dat hij niet sprak op de manier van een predikant, maar eerder als een verhalenverteller.