ACTUEEL

Zin in Film

De tijd nemen om een film te bekijken die te denken geef, wanneer doe je dat nog?
"Zin in film" biedt je een waardevolle avond  waarin de beleving van het film kijken wordt gecombineerd met het nadenken over onszelf en ons leven

Voor de film is er een korte inleiding en na iedere film wordt er stilgestaan bij wat de film in ons oproept.

Het nieuwe seizoen begint weer in de maand oktober 2016.

Locatie Hooghuis West aan de Verdistraat te Oss.

Aanvang: vrijdagavond om 19.30 uur

Kosten: € 5,00 incl. koffie/thee
Informatie :www.zininfilmoss.nl


Vrijdag 20 januri 2017 Snowpiercer
In de science-fiction film Snowpiercer hebben wetenschappers met actief ingrijpen geprobeerd de opwarming van de aarde een halt toe te roepen.Het resultaat sloeg door naar de andere kant: de wereld veranderde razendsnel in een diepvrieskist. Alleen wie optijd de trein haalde had een overlevingskans. De passagiers zijn al een generatie lang aan boord van de ark opwielen. De verschillen aan boord zijn groot en scheppen onvredeAchterin de trein zucht de onderklasse, in de wagons daarvoor worden de omstandigheden langzaam beterHelemaal voorin heerst zelfs een decadente rijkdom, opgebouwd over de rug van de uitgebuite massa. De morele leider van het gepeupel inspireert zijn jongere protege toteen volksopstand. Ten koste van eel vergoten bloed vecht deze zich vervolgens met hulp van velen een weg naar voren. Daarbij valt hij van de ene verbazing in de andere. En wij kijkers met hem.

Vrijdag 10 maart: Kauwboy

Deze film wordt vertoond in de Jozefkerk Oude Molenstraat 8 Oss.

Kauwboy is een indrukwekkend portret van een tienjarige jongen en zijn vader, die worstelen met e afwezigheid van moeder July. De film wordt vanuit het perspectief van de tienjarige JOJO verteld en dat perspectief wordt in het scenario en camerawerk letterlijk genomen. De kijker deelt de verwarring van Jojo en het beeld van diens vader is fragmentarisch.Centraal in de verstoorde vader-zoon verhouding staat de afwezige moeder, een zangeres die haar muziek heef achtergelaten. Dat er groot leed ahter zit is duidelijk, maar vader en zoon kunnen elkaar niet vinden in gedeeld verdriet.
 
Speling

Speling, tijdschrift voor bezinning, geeft ruimte aan eigentijdse spiritualiteit en mystiek. Speling heeft niet alleen oog voor herkenbare religieuze uitingen en vormen, Speling probeert evenzeer de onderstroom van het alledaagse leven zichtbaar te maken.