Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/vhosts/karmelcentra.nl/httpdocs/twente/beheer/layout/cmsdemo.php on line 12 Karmel in Nederland | ACTUEEL
ACTUEEL

Meditatieve vieringen in de Vastentijd

Psalm 130 begint met: “Uit de diepten roep ik U, Heer…..hoort U Mij?” Op weg naar Pasen bezinnen wij ons in de 40-dagentijd, op de gang van mensen uit de diepte naar bevrijding. Psalmen, eigentijdse teksten en beelden begeleiden ons om tot stilte en bezinning te komen.

Dagkapel Elisakerk  Almelo
woensdag 25 febr., 4,11,18 en 25 mrt, van 19.00 - 19.45 uur
Geen kosten. Aanmelden niet nodig.

De vreugde van het Evangelie

Eind 2013 verscheen het document van Paus Franciscus “De vreugde van het Evangelie”. Het stelt drie thema’s aan de orde die de moeite waard zijn om samen bij stil te staan: Het evangelie is een boodschap van vreugde, De kerk is bij uitstek missionair, en Het evangelie is goed nieuws voor de armen. Wat betekent dit voor mij, hoe laat ik mij hierdoor raken? Samen lezen we fragmenten uit deze brief en gaan erover met elkaar in gesprek.

Karmelklooster Almelo, Rembrandtlaan 25
Woensdag 4 en 11 maart van 19.45 - 21.00 uur te Almelo
egeleiding:    Eef van Vilsteren
Kosten € 10,- voor beide avonden.
Vooraf aanmelden gewenst

 

Zin in Film Lore,  een film van Cate Shortland

Wie kan je vertrouwen wanneer je leven een leugen is? Intiem en prachtig gefilmd drama vol pakkende beelden over liefde en vergeving tegen de achtergrond van een wereld die genadeloos in duigen valt. Duitsland voorjaar 1945. Lore wordt aan haar lot overgelaten nadat haar SS-ouders door de geallieerden zijn opgepakt. Samen met haar zusje en broertjes moet Lore te voet door het verwoeste naoorlogse Duitsland op zoek naar veiligheid. Tijdens deze odyssee vol ontberingen ontmoet zij de joodse vluchteling Thomas  Om te overleven zal Lore haar vertrouwen moeten geven aan iemand die ze heeft geleerd te haten. Zal het haar lukken zich los te rukken van de wereld waarin zij is opgevoed, die zij blind heeft gehoorzaamd en haar hart open te stellen voor haar echte verlangens? Tegen de achtergrond van een wereld die in vlammen opgaat, ontdekt de jonge kwetsbare Lore de kracht van haar eigen gevoelens.

Karmel Almelo Rembrandtlaan 25
Maandag 23 maart van 19.45 – 22.00
Begeleiding Frida Koopman en Herman Scholte-Albers
Kosten:          € 5, -  Aanmelding gewenst.

Jaarprogramma 2014 - 2015
Het jaarprogramma voor het seizoen 2014-2015 is te downloaden door hier te klikken. Onder de knop Programma treft u de diverse onderdelen aan, waar u zich voor kunt aanmelden. Het bezinningsaanbod van de Karmelkring is erop gericht de eigen spiritualiteit te ontdekken en te verdiepen. Het aanbod beoogt een ondersteuning aan te reiken bij het gaan van de geestelijke weg.