Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/vhosts/karmelcentra.nl/httpdocs/twente/beheer/layout/cmsdemo.php on line 12 Karmel in Nederland | ACTUEEL
ACTUEEL

Inleiding in de Psalmen

Steeds weer kunnen wij verwonderd staan wat Psalmen, die eeuwenoude gebeden in dichtvorm, ons te zeggen hebben. Drie donderdagavonden worden wij ingeleid in de Psalmen door medewerkers van het Titus Brandsma Instituut, onder de titel:
De Deemoed van God.
Wonderlijk, hoe nederig onze God zich gedraagt. Hij zoekt de laagste plaatsen op, de mestvaalt, de verstotenen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dit is ons hoogste goed dat alle goed te boven gaat.

Donderdag 16 en 30 oktober van 19.30 - 21.30 uur
Kees Waaijman psalm 86 (30-10)

Plaats: Karmel Almelo, Rembrandtlaan 25
Kosten:  € 5 -

Psalm van de week -

Psalmen zijn diepmenselijke gebeden, eeuwenoud en verrassend actueel. Iedere dinsdag is er om 08.00 uur een psalmviering in de dagkapel van de Elisakerk. Wat gebeurt er met ons wanneer wij deze psalm lezen of zingen? We bespreken de psalm met de methode Rond de Schrift. We lezen wat er in de tekst staat en wisselen dit uit. Wat raakt ons? We vragen ons af wat dit voor ons dagelijks leven betekent en spreken hierover met elkaar.

Dinsdag 4 en 18 nov., 2 en 16 dec., van 10.00 – 12.00 uur
Begeleiding: Frida Koopman en Herman Scholte-Albers
Plaats: Karmel Almelo Rembrandtlaan 25
Kosten  € 5 - per avond
opgeven aanbevolen. 

Jaarprogramma 2014 - 2015
Het jaarprogramma voor het seizoen 2014-2015 is te downloaden door hier te klikken. Onder de knop Programma treft u de diverse onderdelen aan, waar u zich voor kunt aanmelden. Het bezinningsaanbod van de Karmelkring is erop gericht de eigen spiritualiteit te ontdekken en te verdiepen. Het aanbod beoogt een ondersteuning aan te reiken bij het gaan van de geestelijke weg.