Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/vhosts/karmelcentra.nl/httpdocs/twente/beheer/layout/cmsdemo.php on line 12 Karmel in Nederland | ACTUEEL
ACTUEEL

Start nieuwe groep Icoon schilderen 20 januari

In een bezinnende sfeer wordt een icoon geschilderd met op de achtergrond Byzantijnse muziek. De avond begint met een gebed en wordt afgesloten met een korte overweging. De voorjaarscursus is vooral bedoeld voor mensen die geen of weinig ervaring hebben.
Data:                14 dinsdagen van 20 jan. tot 21 april van 19.30 - 21.45 uur
Plaats:             Karmel Almelo, Rembrandtlaan 25           
Begeleiding:   André Bourgonje, Edgar Koning en Henny Leemreize
Kosten:            €100,-  inclusief plank en verf.                      Vooraf aanmelden noodzakelijk

Wie zijn wij? – wat is onze identiteit?

Identiteit is het nieuwste boek van de Vlaamse psycholoog Paul Verhaeghe het richt zich vooral op hen die het probleem van het neoliberalisme nog niet onderkennen of te licht inschatten. Hij roept ons daarbij op in de eerste plaats onszelf, onze waarden en ons ‘zelfbedrog’ kritisch onder ogen te zien. Willen we niet allemaal de allergoedkoopste artikelen? Maar wat betekent dit voor hen die het produceren en vervoeren? Na een inleiding over zijn kijk op mens en samenleving volgt een gedachtenwisseling.
Datum:             woensdag 21 januari van 19.45 - 21.30 uur
Plaats:             Karmel Almelo, Rembrandtlaan 25
Begeleiding:   Eef van Vilsteren
Kosten:              € 5, -                                                                  Vooraf aanmelden gewenst

Zin in Film:  The Patience Stone, een film van Atiq Rahimi

Volgens een oude Perzische legende bestaat er een mysterieuze steen aan wie je alles kunt toevertrouwen. De steen luistert terwijl je alles deelt: je verlangens, je pijn, je hele leven. En op een dag barst de steen uiteen. In een land dat verscheurd wordt door oorlog, waakt een mooie vrouw over haar ernstig zieke man. Hij is getroffen door een kogel in zijn nek en leeft sindsdien als een kasplant in volledige stilte. Op een dag begint de vrouw te praten tegen haar comateuze man. In één lange biecht vertelt ze hem over haar jeugd, haar frustraties, haar eenzaamheid, haar dromen en haar verlangens.
Datum:            maandag 26 januari van 19.45 – 21.45
Begeleiding:    Frida Koopman en Herman Scholte-Albers
Plaats:             Karmel Almelo, Rembrandtlaan 25
Kosten:           € 5 -

Jaarprogramma 2014 - 2015
Het jaarprogramma voor het seizoen 2014-2015 is te downloaden door hier te klikken. Onder de knop Programma treft u de diverse onderdelen aan, waar u zich voor kunt aanmelden. Het bezinningsaanbod van de Karmelkring is erop gericht de eigen spiritualiteit te ontdekken en te verdiepen. Het aanbod beoogt een ondersteuning aan te reiken bij het gaan van de geestelijke weg.