ACTUEEL

Excursie naar
het Karmelklooster Boxmeer en
de tentoonstelling  “Het kasteel van de ziel”

Wij zullen worden rondgeleid door het oudste Karmelklooster in Nederland. Daarna krijgen we een rondleiding langs de zeer speciale kerststal en de uitgebreide tentoonstelling van kerstkribbetjes uit de gehele wereld in de parochiekerk, naast het klooster.

In de middag gaan we naar St. Agatha. Hier is de tentoonstelling " Het kasteel van de ziel"; een prachtige tentoonstelling over de mystica en karmelietes Theresa van Avila (1515 – 1582) en het Spanje van haar tijd. Theresa is nog steeds  voor vele mensen een inspiratiebron in hun zoektocht naar zingeving. Om deze dag goed te kunnen voorbereiden vragen we u vóór 20 december op te geven op karmeltwente@karmel.nl   Of  0456 – 536410 (Frida Koopman).

Datum: donderdag 7 januari 2016 van 09.00 uur - 18.00 uur
vertrek: Karmelklooster Zenderen en Karmelklooster Almelo.
Kosten: afhankelijk van deelname + € 25,-

Adventsmeditaties

De advent is bij uitstek een periode van bezinning voor mensen die leven vanuit hun christelijke wortels. Wij komen bijeen rond muziek, teksten, muziek en stiltemeditatie. De vieringen staan in het teken van het Jaar van Barmhartigheid, dat op 8 december door Paus Franciscus geopend zal worden. 

Woensdag 2 ,9, 16 en 23 dec. van 19.00 - 19.30 uur.
Dagkapel Elisakerk.

 

Icoon schilderen

Iconen worden wel vensters op de eeuwigheid genoemd. Al schilderend komt deze werkelijkheid voor je tot leven. De icoon wordt in een bezinnende sfeer geschilderd met op de achtergrond Byzantijnse muziek. De voorjaarscursus richt zich op mensen die nog geen enige ervaring hebben met icoonschilderen.

Begeleiding     André Bourgonje, Frida Koopman en Henny Leemreize
Data:               14 maandagen van 18 januari tot 25 april  van 19.30 - 21.45 uur
Plaats:             Karmel Almelo, Rembrandtlaan 25
Kosten:           € 125,- (aanmelden kan tot 10 januari)

Zin in Film; Marie Heurtin

We kijken naar films met artistieke en spirituele diepgang; films die ons kunnen raken, aan het denken zetten. Na afloop is er ruimte om na te praten

Marie Heurtin, is een prachtig verfilmd waar gebeurd verhaal van eind 19e eeuw;  Als laatste wanhoopsdaad wordt Marie, een veertienjarig doof-blind meisje, door haar ouders naar het Larnay Instituut gebracht. Daar wordt ze opgevangen door zuster Marguerite, die tegen het woord van haar Overste in, zich vastberaden ontfermt over de jongedame. Haar missie is de onhandelbare Marie in contact brengen met de buitenwereld.

Donderdag 19 november van 19.45-22.00 uur
Karmelklooster Almelo. Vooraf aanmelden gewenst.

 

Jaarprogramma 2015 - 2016
Het jaarprogramma voor het seizoen 2015-2016 kunt u downloaden door hier te klikken. Onder de knop Programma treft u de diverse onderdelen aan, waar u zich voor kunt aanmelden. Het bezinningsaanbod van de Karmelkring is erop gericht de eigen spiritualiteit te ontdekken en te verdiepen. Het aanbod beoogt een ondersteuning aan te reiken bij het gaan van de geestelijke weg.