Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/vhosts/karmelcentra.nl/httpdocs/twente/beheer/layout/cmsdemo.php on line 12 Karmel in Nederland | ACTUEEL
ACTUEEL

Zangmiddag bezield zingen

Deze middag staan Teresa’s tekst ‘Nada te turbe’ en een nieuw eeuwfeestlied centraal. Daarnaast verdiepen we ons in vertrouwde gezangen, waarbij we ons bezinnen op de relatie tussen de teksten, de muziek en hun spiritualiteit. Lees meer

Vrijdag 21 nov. van 15.00–18.00 uur
Karmelklooster Hertmerweg 46, Zenderen
Begeleiding Chris Fictoor      
Kosten: € 7,50 
Opgave graag vóór 14 november

Kennismaken met de Karmel in Twente  

Voor hen die al enige tijd deelnemen aan het bezinningsaanbod van de Karmel en graag meer willen weten over de Karmelfamilie in Twente is er een informatieochtend in het klooster in Almelo.

Zaterdag 22 november van 10.00 - 12.30 uur
Begeleiding:  Sanny Bruijns, Remke van Marle en Herman Scholte-Albers
Plaats: Karmel Almelo Rembrandtlaan 25
Aanmelden aanbevolen

Psalm van de week -

Psalmen zijn diepmenselijke gebeden, eeuwenoud en verrassend actueel. Iedere dinsdag is er om 08.00 uur een psalmviering in de dagkapel van de Elisakerk. Wat gebeurt er met ons wanneer wij deze psalm lezen of zingen? We bespreken de psalm met de methode Rond de Schrift. We lezen wat er in de tekst staat en wisselen dit uit. Wat raakt ons? We vragen ons af wat dit voor ons dagelijks leven betekent en spreken hierover met elkaar.

Dinsdag 4 en 18 nov., 2 en 16 dec., van 10.00 – 12.00 uur
Begeleiding: Frida Koopman en Herman Scholte-Albers
Plaats: Karmel Almelo Rembrandtlaan 25
Kosten  € 5 - per avond
opgeven aanbevolen. 

De Madonna bij de Vlaamse Primitieven
In de eerste decennia van de vijftiende eeuw legden Jan van Eyck en Rogier van der Weyden de fundamenten voor de kunst van de Vlaamse primitieven. De schilderijen van de vijftiende eeuw bevatten, net zoals de werkelijkheid die zij weergeven, een potentieel aan symboliek die niet zomaar als een code kan worden ontcijferd. In deze lezing zal Jeanne Heyvaert zich vanwege de adventstijd concentreren op  de Madonna’s bij de Vlaamse primitieven.
Woensdagmorgen 10 december van 10.15 - 12.00 uur in het Karmelklooster te Zenderen

 

 

 

Jaarprogramma 2014 - 2015
Het jaarprogramma voor het seizoen 2014-2015 is te downloaden door hier te klikken. Onder de knop Programma treft u de diverse onderdelen aan, waar u zich voor kunt aanmelden. Het bezinningsaanbod van de Karmelkring is erop gericht de eigen spiritualiteit te ontdekken en te verdiepen. Het aanbod beoogt een ondersteuning aan te reiken bij het gaan van de geestelijke weg.