Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/vhosts/karmelcentra.nl/httpdocs/twente/beheer/layout/cmsdemo.php on line 12 Karmel in Nederland | ACTUEEL
ACTUEEL

Zin in Film

In een kleine groep kijken we naar films met artistieke en spirituele diepgang; films die ons kunnen raken en aan het denken zetten. Na afloop is er ruimte om na te praten of in stilte weg te gaan. 

29 september: Hannah Arendt
Hannah volgde in 1961 het proces tegen de meest ijverige uitvoerder van de Holocaust: de SS-er Adolf Eichmann. Deze zaak en de nasleep ervan staan centraal in de film, die haar persoon en haar denken portretteert. Arendts stelling dat het Kwaad zich niet manifesteert in kwade wil, maar in de afwezigheid van kritisch denkvermogen, kon niet sterker worden verbeeld dan in de miezerigheid van de man die zich in ambtenarenjargon verantwoordt voor zijn bijdrage aan de grootste massamoord uit de geschiedenis.

Maandag 29 sept van 19.45 – 21.30

Begeleiding: Edgar Koning, Frida Koopman en Herman Scholte-Albers
Karmel Almelo, Rembrandtlaan 25
Kosten: € 5 -

Inleiding in de Psalmen

Steeds weer kunnen wij verwonderd staan wat Psalmen, die eeuwenoude gebeden in dichtvorm, ons te zeggen hebben. Drie donderdagavonden worden wij ingeleid in de Psalmen door medewerkers van het Titus Brandsma Instituut, onder de titel:
De Deemoed van God.
Wonderlijk, hoe nederig onze God zich gedraagt. Hij zoekt de laagste plaatsen op, de mestvaalt, de verstotenen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dit is ons hoogste goed dat alle goed te boven gaat.

Donderdag 2 okt. van 19.30 - 21.30 uur
Anne-Marie Bos; psalm 113
Paul Reehuis; psalm 16
Kees Waaijman psalm 86

Plaats: Karmel Almelo, Rembrandtlaan 25
Kosten:  € 5 -

Jaarprogramma 2014 - 2015
Het jaarprogramma voor het seizoen 2014-2015 is te downloaden door hier te klikken. Onder de knop Programma treft u de diverse onderdelen aan, waar u zich voor kunt aanmelden. Het bezinningsaanbod van de Karmelkring is erop gericht de eigen spiritualiteit te ontdekken en te verdiepen. Het aanbod beoogt een ondersteuning aan te reiken bij het gaan van de geestelijke weg.